Kurumsal

Medya

Bilgi Bankası

İletişim

Hakkımızda

Derneğimiz 13.07.2017 tarihinde merkezi Ankara’da olmak üzere 13 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz, Hasan Şentürk, Kamil Alp, Ali Rıza Akıncı, Cüneyt Doğan, BaşarKelek, Mehmet Aydın, Hasan Güneş, Ali Çam, Mehmet İkbal Yılmaz, Bilgin Balaban, Selahattin Özbey, Abdil Çalınaltı, Mevlüt Bulut’dur.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Derneği topraksız kültür de üretim yapan işletmelerin, sorunlarını, üretim yöntemlerini ve ihracat olanaklarını ortak paydada toplayan, sera yatırımı yapmak isteyen girişimcilere, sera kurulumundan ürün yetiştirmeye, ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaşımına kadar, tüm aşamalarda yol gösterici olmayı hedefleyen mesleki bir sivil toplum kuruluşu olarak 2007’den beri faaliyetlerine devam etmektedir.

Üye işletmelerimize ve yeni yatırımcılara kısa-orta-uzun vadeli strateji planları sunmak, dünya piyasalarının dünü, bugünü ve yarınını irdelemek, ihracat olanaklarını ortaya koymak, yeni üretim teknikleri ve teknolojilerini takip etmek, üretim boyunca karşılaştığımız hastalıklar ve zararlılar ile mücadele tekniklerini tartışmak, ulusal ve uluslararası seracılıktaki gelişmeleri incelemek ve danışma kurulumuzdaki sektör uzmanlarının görüş ve önerilerine yer vermek gibi bu ve benzeri konularda yol gösterici olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dernek olarak üreticimizi korumak, birim alandan daha yüksek ve kaliteli ürün almak, üretim maliyetlerini düşürmek ve aynı zamanda tüketicinin taleplerine karşılık vermek en önemli görevimizdir.

Sera ürünleri ve özellikle topraksız sera da üretilen domates konusunda halkımızı bilinçlendirmeyi, üretici ve tüketici anlayışlarını geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Tarımsal üretimimizde deİklim değişikliklerine karşı, yeni bir strateji geliştirmeli, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak yeni yatırımlara yön vermeyi amaçlıyor, ortak yatırım ve üretim çalışmaları planlamaktayız. 

Yeni yatırımlarda bu faktörleri dikkate almak, birim alandan daha yüksek verim alacağımız daha kontrollü sürdürülebilir üretim merkezlerine geçiş yapmak durumundayız. Sera-bir ailesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkında olup, üretmeye ,üretim ve yatırım ortamları oluşturmaya, İlgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımızla birlikte devam etmekteyiz.

Başkanın Mesajı
"Tarladan Sofraya Stratejisi, vatandaşlarımızın, toplumlarımızın ve çevremizin sağlığına fayda sağlayacak yiyeceklerimizi nasıl ürettiğimiz, satın aldığımız ve tükettiğimiz konusunda tam anlamıyla olumlu bir fark yaratacaktır."
Arzu Şentürk Salık
Sera-Bir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği, Dernek çatısı altında topraksız kültür üretim yapan işletmelerin, sorunlarını, üretim yöntemlerini ve ihracat olanaklarını ortak paydada toplayan, sera yatırımı yapmak isteyen girişimcilere, sera kurulumundan ürün yetiştirmeye, ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaşımına kadar, tüm aşamalarda yol gösterici olan bir mesleki sivil toplum kuruluşu olarak 2007’den beri faaliyetlerine devam etmektedir.

Üye işletmelerimize ve yeni yatırımcılara kısa-orta-uzun vadeli strateji planları sunmak, dünya piyasalarının dünü, bugünü ve yarınını irdelemek, ihracat olanaklarını ortaya koymak, yeni üretim teknikleri ve teknolojilerini takip etmek, üretim boyunca karşılaştığımız hastalıklar ve zararlılar ile mücadele tekniklerini tartışmak, ulusal ve uluslararası seracılıktaki gelişmeleri incelemek ve danışma kurulumuzdaki sektör uzmanlarının görüş ve önerilerine yer vermek gibi bu ve benzeri konularda yol gösterici olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dernek olarak üreticimizi korumak, birim alandan daha yüksek ve kaliteli ürün almak, üretim maliyetlerini düşürmek ve aynı zamanda tüketicinin taleplerine karşılık vermek ve yeni pazarlar için araştırmalar yapmak en önemli görevimizdir.

Tüm dünyada her geçen gün önemi çok daha iyi anlaşılan ve geleceğimizin tarım dünyası için çok kıymetli olan sürdürülebilir güvenli gıda konusunda da araştırmalar yapıp hem üreticimizi hem tüketicimizi bilinçlendirmek hedeflerimiz içinde olmalıdır. Sürdürülebilir gıda sistemleri yolunda ilerlemek; politika yapıcıları, kamu otoritelerini, sivil toplumu, akademisyenleri ve özel sektörü içeren; çiftlikten çatala kadar bütüncül ve koordineli bir yaklaşımı gerektirir. Derneğimiz gıda tedarik zincirinin paydaşlarıyla birlikte, hepimiz için daha iyi bir geleceğe ulaşmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini takip ederek bunlara ulaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürecektir.

Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısındaki Tarladan Sofraya Stratejisi gelecek 30 yıl içerisinde Avrupa Birliği’nin bir nevi tarım ve gıda stratejisinin temelini oluşturuyor. Gıda üretimini, nakliyesini, dağıtımını, pazarlamasını ve tüketimini kapsayan gıda zincirinin, bağlı olduğu kara, tatlı su ve deniz ekosistemlerini koruyarak çevresel etkinin azaltılması Tarladan Sofraya Stratejisi’nin önemli bir parçası. Bu hedeflerine ek olarak, iklim değişikliğini hafifletmeye ve etkilerine uyum sağlamaya yardımcı olmak; arazi, toprak, su, hava, bitki ve hayvan sağlığı ve refahını korumak ve biyolojik çeşitlilik kaybını azaltmak da bu çerçevenin öne çıkan hedefleri arasında yer alıyor.
Tarladan Sofraya Stratejisi, vatandaşlarımızın, toplumlarımızın ve çevremizin sağlığına fayda sağlayacak yiyeceklerimizi nasıl ürettiğimiz, satın aldığımız ve tükettiğimiz konusunda tam anlamıyla olumlu bir fark yaratacaktır.

Çiftlikten Çatala Stratejisi çerçevesinde Komisyon 2030 yılına kadar erişilmek üzere somut hedefler ortaya koydu: kimyasal pestisit kullanımını ve riski ile daha zararlı olan pestisitlerin kullanımını %50 azaltmak, besin kayıplarını yarı yarıya azaltarak gübre kullanımını %20 oranında düşürmek, çiftlik hayvanları ve su ürünleri için antimikrobiyallerin satışlarını %50 azaltmak ve organik tarım yapılan alanları toplam tarım alanlarının %25’ine yükseltmek. Ayrıca Komisyon, 2030 yılına kadar perakende ve tüketici düzeyinde kişi başına gıda atıklarını yarıya indirmeyi ve gıda sahteciliğine karşı mücadeleyi artırmayı hedefliyor.
Gıda tedarikinin ve kriz zamanlarında devreye sokulacak olan gıda güvenliğinin sağlanması için acil eylem planlarının son dönemlerde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Adil, sağlıklı ve çevre dostu üretim sistemlerinin geliştirilmesi adına çalışmaların tüm paydaşlarla hızla ivme kazanması gerektiğinin düşüncesindeyim.

Tarihçe
Yönetim Kurulu
Derneğin arkasındaki uzmanlarla tanışın.
Onur Girdap
Yönetim Kurulu Başkanı

1983 Tekirdağ doğumludur. Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü Mezunudur. Mezun olduktan sonra uzun yıllar aile şirketi olan AG Tarım Danışmanlık şirketinde çalıştıktan sonra 2018 yılında Afyon/Sandıklı’da jeotermal seracılık faaliyetinde bulunmak üzere CEO Tarım A.Ş’yi kurdu. Halen bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Iğdır Merkezde 50.000 ton kapasiteli Kaan Lisanslı Depo A.Ş’yi kurdu. Iğdır’da 650.000 m2 Türkiyenin En Büyük Bluebery bahçesini kurmaktadır.

Dünyanın en büyük yem üreticisi olan Çinli New Hope Yem Firması’nın Yönetim Kurulu Üyesidir. Halen Alagöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak Tarım Grubu Başkanlığı’nı sürdürmektedir. Aynı zamanda Sera-Bir Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

C. Cenk Özgür
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

1987, Ankara doğumludur. 2008 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirmiş, 2010 ylında da Koç Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitiminin tamamlanmasının ardından inşaat ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren aile grup şirketlerinde çeşitli görevler almış, 2018 yılında Tarım İşletmeleri A.Ş firmasını kurup, Kırşehir/Çiçekdağı’nda bulunan 92 dönüm büyüklüğündeki jeotermal, topraksız, modern serayı devralmış ve topraksız tarım sektörüne girmiştir. Halen Farmco Tarım İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

A.Haydar Hancıoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi

1956 Afyonkarahisar doğumludur. Eğitim Enstitüsü mezunudur. Dededen toruna 4 kuşak sebze meyve komisyonculuğundan sonra Afyonkarahisar’da bulunan ilk topraksız sera yatırımcısıdır. Agrotes markasıyla 95 dekarda kurduğu Bircan Tarım firmasını 2021 yılında Bim Marketler grubuna satmıştır. Şuan 110 dekar üretim alanı bulunan Tacan Tarım firmasında Genel Koordinatörlük yapmaktadır.

B. Emre Sidar
Yönetim Kurulu Üyesi

1983 İstanbul doğumludur. 2005 Koç Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunudur. Ernst&Young ve Agilone şirketlerinde yöneticilik yapmıştır. 2013 yılından beri Antalya Serik’te bulunan 86DA alanda topraksız kültürde Sidar Tarım İşletmeleri olarak üretim yapmaktadır. 2017 yılında ticari hayatına başlayan ve Turiz Sekttörü’nde faaliyet gösteren CKE Travel firmasının kurucu ortaklarındandır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Candaş Urasoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi

Ekrem Çelik
Yönetim Kurulu Üyesi

Erkan Ordu
Yönetim Kurulu Üyesi

Bu site deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla KVKK ve GDPR uyarınca çerez(cookie) kullanmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.

Kapatın